Мекици с кефир
Mekike sa kefirom

Мекици с кефир

Дони НикиДони Ники
Новак
2332k9451k
Мекици с кефир
Снимка: Дони Ники
1 / 4
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Новите ни любимки за закуска в края на седмицата Черпим ви с тези мекички-пухкавелки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • топла вода - 100 мл
  • мая - 42 г
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л. за активиране на маята
  • кефир - 300 мл
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • брашно - 1.100 кг приблизително
  • За пържене
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира с прясното мляко, водата, захарта и брашното.

Когато сместа се удвои, от всички продукти се замества плътно и нелепнещо тесто.

Покрива се с фолио и се оставя за 40-50 минути да втаса.

Тестото за мекиците се разделя на три топки.

Всяка се разточва на кора с дебелина 1/2 см и се изрязва с чаша или резец за понички.

Пържат се мекици с кефир в горещо олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: