Просеник с царевично брашно
Prosenik sa kukuruznim brašnom
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тутманик»Просеник с царевично брашно

Просеник с царевично брашно

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
3223k1k2k3
Просеник с царевично брашно
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Идеалната закуска - не отнема време, напомня за вкуса от едно време и стига за всички вкъщи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този ретро тутманик в купа се поставя киселото мляко заедно със содата и се разбърква и остава да шупне.

В друг съд се разбиват яйцата с миксер.

Към разбитите яйца се прибавя шупналото кисело мляко, олиото, пшениченото брашно, предварително смесено с бакпулвера.

Разбърква се с дървена лъжица и постепенно се прибавя и царевичното брашно.

Сиренето се натрошава и се прибавя към сместа.

В подходяща тавичка се поставя хартия за печене и се изсипва сместа.

Пече се лесния просеник в умерена фурна за около 40 минути.

Проверява се с дървена клечка.

Щом се извади от фурната, просеникът с царевично брашно се намазва с бучка краве масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: