Боб с наденица в гювеч

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k12k
Боб с наденица в гювеч1 / 3
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Класическа българска вкусотия за боб с наденица и ароматни подправки в глинен гювеч."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисва се бобът поне час-два предварително (може и от предната вечер). Сварява се, като 3 пъти се сменя водата на всеки 15-20 мин.

Нарязва се наденицата и се запържва за 5 минути с малко мазнина. Нарязват се чушката, морковите и лука на кубчета.

После се подреждат в гювеча ред боб, ред от останалите продукти (наденица, лук, чушки, моркови, домати, подправки), ред боб, ред продукти и така докато се напълни гювеча.

Добавя се олиото (2-3 супени лъжици) и вода до половината. Слагате в студена фурна на 180 градуса поне за 1:30 ч.

Бобът с наденица в гювеч е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Християна Акиванова
Християна Акиванова
Много вкусно стана така с наденицата.
06.01.2016 10:55
3