Рулото Стефани на леля Роси
Teta Rosin rolat Stefani
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Рулото Стефани на леля Роси

Рулото Стефани на леля Роси

Дони НикиДони Ники
Новак
2292k9281k
Рулото Стефани на леля Роси
Снимка: Дони Ники
1 / 5
07/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Рулото Стефани и на леля Надя, на леля Петя и на баба Жени - винаги гарантирано вкусно за обяд"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио - 1 с.л. (15 мл)
  • За плънката
  • яйца - 3 бр
  • мариновани краставички - 7 бр
  • моркови - 2 бр. от туршия
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това цветно руло Стефани аймата се омесва с яйцето, подправките и ситно нарязания лук и магданоз.

Върху найлоново фолио с намазнени ръце се оформя правоъгълен блат от каймата с размери 30/20 см.

Яйцата се сваряват според желанието ви - рохки, средно или твърдо сварени.

Краставичките и морковите се нарязват на колелца, кашкавалът се настъргва.

От широката част на блата от кайма се подреждат, първо, краставичките и морковите, след което върху тях се нареждат разполовените яйца.

Отгоре се поръсва настъргания кашкавал.

С помощта на найлоново фолио се навива на руло от кайма и се прехвърля в подходящ съд за печене (на снимката показвам моят).

Печете рулото Стефани на леля Роси се на 180 °C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: