Начин на приготвяне
Измийте зелените аспержи под течаща вода и хубаво ги подсушете с кухненска хартия.
Отчупете твърдата и жилава част в основата и нарежете на фини ленти по цялата дължина на стъблото.
Това става най-лесно и бързо с обикновена белачка за зеленчуци.
Препоръчително е и аспержите да са по-дебели.
След като талиателите са готови, загрейте трюфеловия зехтин на силен огън и сложете лентите от аспержи.
Добавете две щипки сол и фино настърганите скилидки чесън.
Гответе около 5 минути, не повече - трябва аспержите да останат леко хрупкави.
Прехвърлете в чинии, сложете пъдпъдъчите яйчица отгоре и поръсете обилно с пармезан.
Поднесете талиатели от аспержи с пъдпъдъчи яйца топли.