Картофена кремсупа с целина
Crema de patatas con apio naboKrem supa od krompira sa celerom
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Картофена Супа»Картофена кремсупа с целина

Картофена кремсупа с целина

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
3223k1k2k3
Картофена кремсупа с целина
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
07/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Здравословна, много вкусна картофена кремсупа с целина и винаги насреща, когато искате да нахраните цялото семейство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите, целината и лука се обелват и измиват добре.

Картофите, морковите, целината, лукът и червеният пипер се нарязват на едри парчета.

В голяма тенджера се поставят зеленчуците и се прибавя около 2 литра вода, ако имате зеленчуков бульон сложете него.

Течността трябва да покрива зеленчуците. Течността не трябва да е малко, но не и прекалено много. Ако все пак е повече, е добре да отсипете от нея, преди да пасирате.

Когато са сварени зеленчуците, се изважда червеният пипер и се почиства от люспата и след това се пасират зеленчуците.

До получаване на желаната гъстота на картофената супа се прибавя от горещият бульон. Добавя се краве маслото и част от сметаната и се посолява.

Крутоните се приготвят в тиган, загрят с малко зехтин, добавят се нарязаните на кубчета филии хляб.

Поръсват се с шарена сол и се запичат до приятен загар. Топлата зеленчукова супа се сервира с крутони и няколко капки от сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: