gotvach.bg»Рецепти»Подправки и Заготовки»Домашно направен прах Гарам масала

Домашно направен прах Гарам масала

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Домашно направен прах Гарам масала1 / 2
10/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запичаме кардамона, кориандъра и кимиона на сух тиган за кратко.

Смиламе всички подправки в блендер, машинка за кафе или просто ги счукваме в хаванче.

Тази комбинация дава средно лют вкус. Използва се в много зеленчукови и месни ястия.

От дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
41
34
20
10
Дай твоята оценка: