Магданозени кюфтенца със сирене
Ćuftice od peršuna sa siromParsley and White Cheese Balls
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кюфтета»Магданозени кюфтенца със сирене

Магданозени кюфтенца със сирене

Потребител#313701Потребител#313701
Новак
10993453
Магданозени кюфтенца със сирене
Снимка: Потребител#313701
1 / 5
09/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Магданозените кюфтенца със сирене може да поднесете с млечен сос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняват се по-дебелите дръжчици, измива се добре и се нарязва на много ситно.

Добавят се натрошеното сирене, едно яйце и черен пипер. Може да се посоли леко, ако сиренето е много обезсолено, но най-добре да опитайте, за да бъде точно по ваш вкус.

Сместа се разбърква добре, гребва се от нея и се оформят малки магданозени кюфтенца.

Останалото яйце се разбива в купичка. Всяко кюфтенце се овалва леко в брашно и се заглажда, след което се потапя в яйцето и се отново се овалва, но този път в галета.

Вместо нея аз обикновено използвам смлян в блендера сух хляб. Повече ми допада като вкус.

Безмесните кюфтенца се пържат до златисто в сгорещено олио, като от време на време се обръщат с решетъчна лъжица.

Готовите се поставят върху кухненска хартия, за да се поеме излишната мазнина.

Могат да се поднесат магданозени кюфтенца със сирене с млечен сос.подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: