gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Немски кайзер питки

Немски кайзер питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Немски кайзер питки1 / 2
10/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в прясното мляко. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. В него се сипват яйцето, солта, маята и маслото, нарязано на парченца. Замесва се гладко тесто и се оставя да втаса, покрито с кърпа.

Готовото тесто се разточва върху поръсена с брашно повърхност и след това се навива на стегнато руло. Нарязва се на 15 равни парчета, които се оформят на топки и се нареждат в намазана с мазнина тава.

Върху всяка топка се правят кръстообразни нарези, покриват се с кърпа и се изчакват пак да втасат. Намазват се с жълтъка, разбит в малко вода, и се поръсват със сусамовите и маковите семена. Питките се пекат в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: