Индийски паратхас

Марина НордМарина НордНовак1219
11/06/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 975
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. В него се сипва солта и постепенно се добавя водата.

Замесва се гладко тесто, което се оставя да почине за половин час. Готовото тесто се разделя на 6 топки, които се разточват на тънки кори. Намазват се с разтопено масло и се прегъват като плик.

Намазват се отново с масло и се пекат на намазан с мазнина сач или тиган. Готовите питки се пръскат с вода и се покриват с кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар