gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Питки с лимец и сирене в еър фрайър

Питки с лимец и сирене в еър фрайър

ВалерияВалерия
Новак
62908121460
Питки с лимец и сирене в еър фрайър
Снимка: Валерия
1 / 7
09/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Бързи и вкусни лимецови питки приготвени в еър фрайър"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се обърква със содата, докато шупне.

Прибавят се яйцето и маслото. Разбива се на ръка.

Прибавя се брашното и се замесва тесто. Става много лепкаво. Бъркайте с лъжица или шпатула.

Накрая прибавете натрошеното сирене и отново объркайте.

С леко мокри ръце оформете малките питки.

Отгоре поръсете със семена.

Пекох в еър фрайъра. Избрах програма roast, 160°C, 20 минути.

След 10 минути ги обърнах. Намажете решетката с масло и тогава наредете лимецовите питки. А най-добре ги поставете на хартия за печене.

Може да ги изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-30 минути. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: