Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Питки с лимец и сирене в еър фрайър

Питки с лимец и сирене в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Питки с лимец и сирене в еър фрайър
Снимка: Валерия
1 / 6
09/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Бързи и вкусни лимецови питки приготвени в еър фрайър"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 30 г разтопено
  • брашно от лимец - 250 г
  • сирене - 150 г натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се обърква със содата, докато шупне.

Прибавят се яйцето и маслото. Разбива се на ръка.

Прибавя се брашното и се замесва тесто. Става много лепкаво. Бъркайте с лъжица или шпатула.

Накрая прибавете натрошеното сирене и отново объркайте.

С леко мокри ръце оформете малките питки.

Отгоре поръсете със семена.

Пекох в еър фрайъра. Избрах програма roast, 160°C, 20 минути.

След 10 минути ги обърнах. Намажете решетката с масло и тогава наредете лимецовите питки. А най-добре ги поставете на хартия за печене.

Може да ги изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-30 минути. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Получиха се чудесни питки. Преди да изпека сложих по малко парче масло върху всяка питка. Пекох ги във фурната на 180°С с вентилатор. За 20 минути бяха готови.
10.07.2022 14:48