Испански питки с рибена плънка

27/07/2014
Deni
отDeniНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в прясното мляко. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята и солта. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Готовото тесто се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разделя на 10 топки.

Те се разточват на тънки питки и в средата на всяка се слага от плънката, приготвена от нарязаните рибки, накълцания магданоз, нарязания на ситно чесън и подправките.

Питките се покриват и се оставят да втасат. Пекат се в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

Препоръчано по темата

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар