Паста със зеленчуци или паста Primavera
Testenina sa povrćem ili pasta Primavera
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста със зеленчуци или паста Primavera

Паста със зеленчуци или паста Primavera

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5336k1k2k
Паста със зеленчуци или паста Primavera
Снимка: Ivi Vacca
1 / 7
11/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Невероятна паста със зеленчуци, с която да изненадате вашите гости"

Необходими Продукти

  • паста - 1 кг пене /ригатони или друга по избор/
  • сол
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 3 - 4 скилидки, нарязани
  • лук - 1/2 червен или бял, нарязани на ситно
  • лют пипер - щипка, по ваш вкус
  • чушки - 3 бр. /жълти, червени/
  • тиквички - 1 бр.
  • аспержи - 1 връзка зелени
  • гъби - 5 бр.
  • чери домати - 2 ч.ч.
  • зелен лук - 2 - 3 бр. перца
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Primavera буквално означава пролет! Така че не е изненадващо, че това е ястие с паста, което изисква много зеленчуци. Това е чудесен начин да добавите много зеленчуци към вашата храна. Има страхотна визуална привлекателност, храната не е ли по-вкусна, когато изглежда примамлива и цветна?

И става хубаво основно ястие за вечеря или работи добре като гарнитура за партита (в която ще получите повече порции). В студен тиган добавяте 1/2 чаша екстра върджин зехтин, 3-4 скилидки нарязан чесън, 1/2 червен лук, нарязани на ситно и щипка люти люти чушки - по ваш вкус. Остава се да се готви около 2 минути.

Добавете нарязани една червена и една жълта чушка, или само червени, с каквото разполагате, докато омекнат. Това е малко над 2 чаши нарязани чушки.

Следва една тиквичка нарязана и по желание 5 нарязани гъби. Към края добавяте 2 чаши чери домати и чаша зелен лук, само перата. В друга тенджерка сварявате за около 10 минути аспержите или докато се сготвят апетитно зеленчуците в тигана.

Сварете пастата минута по-малко от указаното и я добавете към зеленчуците. Така пастата ще поеме вкусовете и завършите готвенето заедно. Добавя две лъжици вода от пастата - може да ви трябват повече - зависи от това колко течност предпочитате.

Подправете се с морска сол и прясно смлян пипер и по желание добавяте 1/2 чаша сметана, оставяйки я да къкри, за да се сгъсти сосът малко. След това добавяте голяма шепа пресен босилек и 1/2 чаша прясно настъргано сирене Grana Padana или пармезан, прехвърля се в чинията и отново полива с още Grana Padana.

Приятен апетит с пастата със зеленчуци или паста Primavera!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: