Пиле фрикасе без запръжка
Pile frikase bez zaprške
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе без запръжка

Пиле фрикасе без запръжка

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1471k7521k5
Пиле фрикасе без запръжка
Снимка: Evgenia
1 / 4
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ако обичате пиле фрикасе, непременно си запишете тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • пилешки бульон - 100 мл от варенето
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче, Maggi
  • лук - 20 г сушен
  • бял пипер
  • целина - сушена
  • брашно - 50 г тип Грахам
  • зехтин
  • масло - 30 г
  • сок от лимон - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме и сваряваме пилешките бутчета в тенджера с вода, заедно с нарязаната на парчета глава кромид лук (като отпенваме периодично). След, като се сварят, ги накъсваме на малки парчета, като изхвърляме кожите.

Добавяме сушения лук в пилешкия бульон (в който сме сварили пилето), предварително излят в тенджера. Включваме и зехтина и оставяме така малко да поври (за да омекне лукът).

Добавяме виното и разтваряме в получената смес зеленчуковия бульон и брашното. Накрая включваме прясното мляко, слагаме и парчетата месо. Овкусяваме с бял пипер, целина и сока от лимон.

Разбиваме жълтъка, като към него добавяме по малко от бульона, след което го добавяме към соса с пилето, при непрекъснато бъркане. Оставяме вкусното пиле фрикасе да поври 10 минути на тих огън, като разбъркваме периодично.

Накрая добавяме маслото и разбъркваме. Зеленчуковият бульон е солен и не слагаме сол. Поднасяме готовото фрикасе топло (ако престои и се сгъсти, можем да разредим с малко от пилешкия бульон, който е останал, след като сме сварили пилето).

Да ви е сладко с това пиле фрикасе без запръжка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: