gotvach.bg»Рецепти»Пица»Хачапури»Грузински хачапури

Грузински хачапури

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Грузински хачапури1 / 2
15/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"И най-любимата ни част е именно онази - в която ги намазваме с масълце и покриваме с кърпа - обещаваме, че ще ви хареса и на вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

2 чаши брашно се пресяват заедно със содата и в средата се прави кладенче. Захарта, солта, олиото и яйцето се разбиват с айрана. Течността се сипва постепенно към брашното и се замесва гладко тесто.

Оставя се да почине за половин час. След това тестото се оформя като руло и се реже на 10 кръгчета. Те се овалват в останалото брашно и се разточват на тънки питки.

В средата им се слага плънка, приготвена от настъргано сирене, пасиран чесън, магданоза и яйцето. Краищата се завиват, така че да се оформи вързоп.

Обръщат се със завитата част надолу и пак се разточват. Пекат се от двете страни на загрят тиган. Готовите питки се намазват с масло и се покриват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: