Кюфтенца фрикасе

Дони НикиДони Ники
Готвач
2563k1k1k
Кюфтенца фрикасе
Снимка: Дони Ники
1 / 3
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусно за всички у дома, няма шега - сочнички кюфтенца, потопени в апетитен сос, това е решение, а не въпрос"

Необходими Продукти

  • За кюфтета
  • кайма - 600 г
  • белтъци - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • магданоз
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • За фрикасето
  • лук - 1 гл
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 50 мл
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • куркума
  • черен пипер
  • магданоз
  • За бешамела
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата се добавят белтъците и се овкусява с изброените подправки.

От всички продукти се омесват кюфтенца, правят се топчета колкото мандарина. Слагат се в касерола с горещата вода да клокнат за 10 минути.

За фрикасето:

В тенджерка се запържват лукът, чесънът и настърганият морков с олиото.

Бульонът, в който се вариха кюфтенца, се прецежда и се добавя в тенджерата и се овкусява с изброените подправки - без магданоза. Когато заври се добавят кюфтенца и се готвят до готовност.

Жълтъци и кисело мляко се разбиват към тях се добавя разтвореното със студена вода брашно.

Така получената смес се темперира и се добавя към вкусното фрикасе.

Оставя се за 5 минути да клокнат кюфтетата в бял сос и се изключва котлонът.

Поръсват се кюфтенца фрикасе с магданоз.подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: