Лозови сарми по рецепта на моята майка
Sarme od listova vinove loze po receptu moje majke
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми по рецепта на моята майка

Лозови сарми по рецепта на моята майка

Лозови сарми по рецепта на моята майка
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
21/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
40
"Сочни, топлички и тъкмо приготвени лозови сарми, които може да приготвяте по всяко време на годината"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се рендосват. Лукът се почиства и се наситнява. Лозовите листа се слагат в купа и се заливат с вряла вода. Оставят се за няколко минути, докато променят цвета си и омекнат.

След това се прехвърлят в купа с ледена вода, след което се оставят да се отцедят.

В дълбок тиган се загрява олиото и в него се задушават лукът и морковите. След като се задушат, се слага каймата и се разбърква с телена бъркалка, за да стане на трохи.

Единият домат се настъргва. Оризът се измива и се добавя към останалите неща. След това се добавя настъргания домат и подправките. Добавят се 2 ч.ч вода и плънката се оставя да покъкри за няколко минути.

Другият домат се нарязва на шайби и се нарежда на дъното на тенджерата, в която ще варите лозовите сарми.

След като плънката е готова е време да навием сармите. Вземете 1 листо, сложете малко от плънката и го навийте на сармичка. Така процедирайте и с останалите листа.

Подреждайте сармите върху шайбите домат, докато ви свършат продуктите. Залейте сармите с 2 ч.ч вода и поставете чиния върху сармите.

Сложете тенджерата отначало на силен котлон, докато водата заври, след това намалете котлона на най-ниската степен и гответе до готовност мамините сарми.

Поднесете лозовите сарми по рецепта на моята майка с кисело мляко или чеснов сос.

Да ви е сладко! подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: