gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Еклери»Солени еклерчета с тиквички

Солени еклерчета с тиквички

Солени еклерчета с тиквички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
22/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Ако сте в настроение, разполовете тези малки солени еклерчета и ги напълнете с вкусна плънка от крема сирене или маскарпоне"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете водата и кравето масло.

Изчакайте да заври и добавете брашното с бакпулвера.

Бъркайте до еднородна смес.

Махнете и оставете да се охлади.

Добавете едно по едно яйцата до пълно усвояване. Оставете пареното тесто да се охлади напълно.

Настържете тиквичката, лука и моркова. Отцедете добре и добавете към пареното тесто. Разбъркайте добре.

С помощта но лъжица оформете малките солени еклери в тава, застлана с хартия за печене на разстояние.

Печете солени еклерчета с тиквички в студена фурна на 180 °C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: