Гювеч със свинско и зеленчуци
Svinjetina i povrće u đuvečari
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско и зеленчуци

Гювеч със свинско и зеленчуци

Гювеч със свинско и зеленчуци
Снимка: Благовест Николов
1 / 4
24/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Вкус-нооо по нашенски Хем една камалара зарзават, хем сочно свинско, а вкусът им от глинения гювеч е любим на всички ни"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • чушки - 400 г зелена камба или капия
  • моркови - до 400 грама
  • лук - 3 глави средни
  • чесън - 5 скилидки
  • тиквички - 1 бр. средно голяма
  • домати - 250 г консерва или пресен
  • Подправки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • кимион - една щипка
  • чубрица - 3 щипки или риган
  • розмарин - 6 цветчета пресен
  • джоджен - 5 листа пресен, нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за глинен гювеч от 3 до 5 л.

Взимате свинското месо и го нарязвате едро заедно с лука го запържвате в тиган с масло или олио, по избор добавяте изброените подправки - без пресните.

След това нарязвате на едро картофа, тиквичките, моркова и чушката и ги поставяте в гювеча, овкусявате с изброените подправки.

Най-долу нареждате най-твърдите продукти - картофа и моркова и после чушките и тиквичките.

След като вече сте запечатали месото с лука, ги добавяте в гювеча, слагате доматите и в тигана, в който е запържено месото, сипвате 100 мл вода и го изсипвате в гювеча.

Задължително гювечът със свинско се пече на незагрята фурна, започвате от 180 °C, като заври, намалявате на 140-150 °C.

Пече се гювечът със свинско и зеленчуци 1 час и 30 минути, след като е завряло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: