Пухкав сладкиш с кайсии и орехи
Vazdušasti kolač sa kajsijama i orasima
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Пухкав сладкиш с кайсии и орехи

Пухкав сладкиш с кайсии и орехи

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2812k1k2k11
Пухкав сладкиш с кайсии и орехи
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
26/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Ароматен летен сладкиш, с който да подсладите следобедното кафенце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и киселото мляко се изваждат 15 минути преди да се работи с тях.

В купа се чукват яйцата, добавя се захарта и се разбива на пухкав крем. След това се добавят киселото мляко и яйцата. След това отново се разбива. Следват захарта и брашното.

Кайсиите се почистват от костилките и се нарязват на дребни кубчета. Орехите се накълцват на не много едри парчета с нож.

Сместа за сладкиша се изсипва във форма за торта с диаметър 26 см, застлана с хартия за печене.

Върху сместа се разпределят кайсиите и орехите. Сладкишът се слага да се пече в загрята на 180 градуса до готовност. При мен отне около 50 минути.

След като сладкишът с кайсии е готов, се изважда от фурната и се оставя леко да изстине.

След това по ръбовете на формата се минава с нож, маха се ринга и плодовият сладкиш се поръсва с пудра захар.

Пухкавият сладкиш с кайсии и орехи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: