Лесен млин за закуска
Jednostavna pita mlin za doručak
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тутманик»Лесен млин за закуска

Лесен млин за закуска

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Лесен млин за закуска
Снимка: Мария Симова
1 / 3
26/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Закуска, която събира цялото семейство около масата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче. В него прибавете разбитите с вилица яйца, олиото, затопленото прясно мляко, киселото мляко, захарта и маята, замесете много меко и нелепящо се по ръцете тесто.

Разделете тестото на две части и оформете топки.

В тава с диаметър 36 см, намазана с масло, поставете едната топка тесто в средата. С пръсти разтворете на тънка кора, която да достигне стената на тавата.

Отделно смесете натрошеното сирене с яйцата, разбъркайте и разпределете половината смес върху разстланата кора.

Поръсете с половината олио и разпределете половината нарязано на малки кубчета масло.

Разтворете с пръсти второто топче тесто на тънка кора, която да покрива долната кора.

Разпределете останалата плънка, олио и кубчета масло.

Поставете тавата в студена фурна и включете на 180 градуса, печете тутманика за около 30 минути до готовност.

Лесният млин за закуска е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: