gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа с гъби Портобело

Гъбена супа с гъби Портобело

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8037k2k6k8
Гъбена супа с гъби Портобело
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
29/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Най-добрата супа с ароматни гъби за този месец...Май че ще влезе и в топ 3 на годината"

Необходими Продукти

  • гъби портобело - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • картофи - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • сметана - 100 мл за готвене
  • топено сирене - 100 г
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чесънът се нарязват на дребно и задушават в малко зехтин.

След като омекнат, към тях се прибавят нарязаните на дребно гъби Портобело.

Задушават се за кратко, след което в тенджерата се налива около два литра и половина топла вода.

Прибавят се сол на вкус и нарязаните на малки парчета картофи.

Когато картофите се сварят, се налива готварската сметана и прибавя топеното сирене.

Ароматната супа от гъби се разбърква и се вари, докато се разтвори топеното сирене.

Готовата супа се сервира с нарязан на дребно магданоз.

Ще ви е наистина вкусно с тази гъбена супа с гъби Портобело.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: