Начин на приготвяне
В дълбока тенджера се сипва вода до половината.
Добавя се малко сол и няколко капки олио. Оставя се на загрят котлон да заври.
Дълбок тиган се слага на друг котлон, в него се слага олио и се оставя, за да загрее.
Лукът се почиства от люспите и се нарязва на ситно. Морковите се обелват и се настъргват.
Когато олиото е готово, в него се слагат лукът и морковите, да се запържат. След като се задушат, при тях се добавя каймата, която се разбива много добре с телена бъркалка, докато стане на трохи.
След като се задуши и тя, се добавят подправките без захарта.
Следва лютеницата, захарта и няколко черпака от водата за пастата фусили.
Когато тя заври, пастата се сварява до полуготовност, след което се прехвърля в тигана при соса Болонезе с помощта на лъжица за паста.
Добавя се още малко от бульона и се оставя да къкри няколко минути, добавя се настърганият кашкавал и се поднасят фусили Болонезе.
Да ви е сладко!
Коментари