Туршия от джанки
Turšija od dženarika
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от джанки

Туршия от джанки

GalyatgGalyatg
Новак
27419
Туршия от джанки
Снимка: Galyatg
1 / 3
27/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Я да видим - тази туршия от джанки с какво питие върви според вас?"

Необходими Продукти

  • джанки - 2 кг зелени сливи
  • сол - 5 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • лимонена киселина - 5 с.л.
  • оцет - 500 мл
  • чесън - 5 глави
  • копър - 1 връзка
  • вряла вода - 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме джанките от дръжки и листа и измиваме добре. Обелваме скилидките чесън.

В компотен буркан слагаме на дъното няколко скилидки чесън и копър, пълним буркана с джанки, като между тях пускаме още скилидки чесън.

Слагаме по 1 с.л. захар, сол и лимонена киселина, добавяме 100 мл оцет и доливаме догоре с вряла вода.

Затваряме буркана с капачка и обръщаме, за да се запечата.

Излизат около 5 компотени буркана туршия от джанки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: