Моят сладкиш с праскови
Moj kolač jednostavan sa breskvama

Моят сладкиш с праскови

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2772k1k2k11
Моят сладкиш с праскови
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
28/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Пухкав и много плодов летен сладкиш с нектарини, който ще се превърне в любимата компания на кафето ви"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз използвах праскови нектарини, затова не ги обелих, а просто ги измих и ги нарязах на кубчета.

Яйцата и киселото мляко трябва да са със стайна температура. Яйцата се чукват в купа, добавя се захарта и се разбива с миксер до побеляване.

Следват киселото мляко, олиото, ванилията и бакпулвера. Отново се разбива.

Брашното се пресява и постепенно започва да се добавя към сместа. Разбива се, докато не останат никакви бучки.

Във форма за торта с диаметър 26 см се поставя хартия за печене, която заедно със стените се намазнява и набрашнява хубаво навсякъде с помощта на четка. Сместа се изсипва вътре.

Парчетата праскови се овалват в супената лъжица брашно и се разпределят върху сместа.

Сладкишът с праскови се слага да се пече в предварително загрята на 160 °C температура и се пече до готовност. При мен отне около 45 минути.

След като е готов, минете с нож по ръбовете на формата и махнете ринга. Прехвърлете в поднос и поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко с този вкусен сладкиш с праскови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: