Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Брюкселско зеле с картофи

Брюкселско зеле с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Брюкселско зеле с картофи2 / 2
01/11/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4
"Доверете ни се, ние знаем как да накараме дори брюкселското зеле да ви се услади"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 гр.
  • картофи - 200 гр.
  • майонеза - 100 гр.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зелчиците, почистете ги и внимателно ги издълбайте с остро ножче откъм кочана.

Сложете ги да се задушават в олиото и малко подсолена вода, докато омекнат. След това ги отцедете добре и ги подредете върху плато.

Сварете картофите и ги смачкайте. Разбийте майонезата с горчицата, лимонов сок и подправете със сол. Смесете картофите с майонезата.

Внимателно напълнете зелчетата, украсете с домат и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: