Картофи с горгонзола

Картофи с горгонзола1 / 2
18/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите, надупчете ги няколко пъти с нещо остро и ги сварете в солена вода за около 15 минути. След това ги изцедете.

Намажете картофите със зехтин, завийте ги с фолио и ги печете около 45 минути на 200 градуса във фурна.

През това време смачкайте горгонзолата с вилица, добавете изварата, сметаната и босилека. Добре разбъркайте и добавете сол и черен пипер на вкус.

Изпържете кедровите ядки.

Извадете картофите, махнете фолиото и оставете да изстинат. Издълбайте ги в средата и полейте с с микса от горгонзола. Най-накрая поръсете с кедровите ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: