Начин на приготвяне
Добре е да направим бохчата с пилешко месо с по-сух хляб. Издълбаваме крайшника и го намазваме с размекнато краве масло.
Трохите слагаме в купа. Пилешкото месо се нарязва на кубчета и отива при трохите.
Добавяме и останалите продукти. Кашкавала настъргваме на едро ренде. Чукваме едно яйце.
Половинката портокал се обелва, отстраняват се ципите и се нарязва на парченца. Прибавяме малко масло. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Сместа се обърква добре с лъжица и пълним с нея издълбания крайшник.
Лист алуминиево фолио, предварително намазан леко с краве масло, подгъваме от всички страни, за да се получи нещо като купичка, в която слагаме напълнения крайшник.
Печем за кратко във предварително загрята фурна или грил. Когато се запече добре е готово.
Сервираме бохчата с пилешко месо със салата за гарнитура по избор.