Прасковен коблер
Kobler sa breskvama

Прасковен коблер

Прасковен коблер
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
01/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Още се спори дали коблерът е английско или американско творение! Едно обаче е безспорно - няма друг такъв десерт с праскови!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват, нарязват се на дребни кубчета и се поръсват с 1 чаша захар и канелата.

В купа се слагат брашното, млякото, разтопеното масло, бакпулвера и ванилията.

Замесва се ронливо маслено тесто.

В кръгла тавичка, намазана с масло и брашно, се слагат прасковите.

Отгоре се разпределят трохите тесто.

Прасковеният коблер се слага да се пече в загрята на 180 градуса фурна до приятен златист загар.

Да ви е сладко с този уникален прасковен десерт, наподобяващ крамбъл!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: