Печено пиле на порции
Pečeno pile u porcijama

Печено пиле на порции

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3722k8302k5
Печено пиле на порции
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
01/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Дори с класика като печено пиле може да експериментирате по нови начини. Опитайте и нашия вариант - ще ви стане любим!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте цялото пиле и го нарежете на порции.

Посолете и подредете порциите в тавичка.

За приготвяне на рецептата за пиле използвах тавичка с мраморно покритие и огнеопорен капак.

В купа сложете маслото, то трябва да е много меко.

Към него добавете доматеното пюре, черния пипер, червения лют пипер и зеленчуковата подправка за пиле.

Разбъркайте добре и с получената смес намажете обилно всички порции.

Налейте в тавичката около 400 мл. вода и я захлупете с огнеупорен капак.

Сложете я в студена фурна и включете на 250 градуса.

Печете пиленцето около 90 минути, без да отваряте капака.

Така приготвено, това печено пиле на порции под капак става сочно отвътре и с пикантна червена коричка отвън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: