Сицилианска салата с паста

19/02/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 192
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г (сварено)
  • моркови - 2 бр.
  • целина - ½ глава
  • гъби - 10 бр.
  • домати - 1 бр.
  • колбас - 50 г пушен
  • яйца - 2 бр. (сварени)
  • паста - 400 г макарони или др. вид
  • майонеза - ½ ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се промиват със студена вода. Оставят се да се изцедят добре. Отделно се сваряват морковите, гъбите и целината. Нарязват се на кубчета и се добавят към макароните.

Сипват се и нарязаните колбас и пилешко месо. Майонезата се разрежда с част от зеленчуковия бульон, лимоновия сок, добавят се черния пипер и солта.

Половината сос се сипва в салатата и тя се разбърква. Залива се с останалата половина от соса и се украсява с резенчета домат и яйца по желание. Отгоре се поръсва с настърган на ренде кашкавал.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар