gotvach.bg»Рецепти»Салати»Макаронена Салата»Сицилианска салата с паста

Сицилианска салата с паста

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Сицилианска салата с паста1 / 2
19/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г (сварено)
  • моркови - 2 бр.
  • целина - ½ глава
  • гъби - 10 бр.
  • домати - 1 бр.
  • колбас - 50 г пушен
  • яйца - 2 бр. (сварени)
  • паста - 400 г макарони или др. вид
  • майонеза - ½ ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се промиват със студена вода. Оставят се да се изцедят добре. Отделно се сваряват морковите, гъбите и целината. Нарязват се на кубчета и се добавят към макароните.

Сипват се и нарязаните колбас и пилешко месо. Майонезата се разрежда с част от зеленчуковия бульон, лимоновия сок, добавят се черния пипер и солта.

Половината сос се сипва в салатата и тя се разбърква. Залива се с останалата половина от соса и се украсява с резенчета домат и яйца по желание. Отгоре се поръсва с настърган на ренде кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: