Пастички с касис
Kolači sa ribizlama

Пастички с касис

Пастички с касис
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
03/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Превърнете скучния ден в незабравим празник с тези пастички!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 180 г
  • олио - 30 мл
  • прясно мляко - 220 мл
  • масло - 80 г разтопено
  • брашно - 330 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • касис - червен и черен
  • крем за розички
  • прясно мляко - 300 мл
  • крем - 1 бр. на Йоткер, банан с шоколад, без варене
  • заквасена сметана - 100 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сезона на касиса набрах от градината и приготвих този сладкиш с касис, който превърнах в пастички.

В купа се разбиват яйцата със захарта.

Добавете прясно мляко, олио, масло, брашно и бакпулвера.

Разбърква се като кексова смес, сипвате половината плодове в тестото.

Останалите зрънца от касис се поръсват с капки олио и овалвате с 1 ч.л. брашно, те са за декорация отгоре .

В тава с размер 20 на 30 см, намазана с олио и поръсена с брашно, сипете сместа и отгоре набодете касиса.

Печете плодовия сладкиш в загрята фурна 180 градуса до суха клечка.

Извадете охладете и пригответе крема, като в купа разбивате студено прясно мляко с крема на Йоткер без варене, добавяте заквасена сметана и пудра захар.

Сипете в пош без парченцата шоколад и украсете сладкиша с крем и още касис. Декорирайте с парченца шоколад.

Нарежете на пасти и може да почерпите с чаша кафе!

Чудесни пастички с касис!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: