gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Маринован печен шаран

Маринован печен шаран

НикиНики
Мастър Шеф
7646k3k4k3
Маринован печен шаран
Снимка: Ники
1 / 3
04/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"По-вкусен шаран отдавна не сме хапвали! Лесен за Никулден или винаги когато искате вкусна риба"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 щипки
  • подправки за риба
  • соев сос - 1 с.л.
  • портокали - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаран почистваме и измиваме, правим разрези.

В купа си смесваме солта, захарта, подправката за риба, соевия сос и сока от портокал.

Омесваме добре продуктите и мариноваме шарана, като втриваме добре.

Оставяме го за 3-4 часа в хладилника.

Изваждаме шарана от хладилника и го увиваме във фолио, но не напълно, оставяме 1-2 малки отвора.

Поставяме в предварително загрята фурна на 180°C за 40 минути.

След това отваряме фолиото и запичаме сочната риба на фурна за 5-6минути.

Да ви е вкусно с моя печен шаран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: