Варен сом с орехов сос

26/06/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо697
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сом - 1 бр. (около 1 кг)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • девисил - 3 стръка
  • сол
  • лимони - 1 бр
  • орехови ядки - 1 чаша
  • хляб - 1 филия
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на едро лука, морковите и девесила. Режем сома на порции и го сваряваме заедно с нарязаните продукти.

Междувременно приготвяме орехов сос, като смесваме смлените орехи с накиснатия и изцеден хляб, счукания чесън, зехтина и лимоновия сок. Разбъркваме добре. Наливаме от виното и малко вода.

Нареждаме сварената риба в голяма чиния и заливаме с ореховия сос. Сервираме с резен лимон и със сварени на пара картофи.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар