Пица Дяволо
Pica El Diavolo
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Дяволо

Пица Дяволо

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
3413k1k2k3
Пица Дяволо
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
05/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Лютите чушки не са по желание - те са задължителни за тази гореща пица Дяволо!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставя топлата вода и към нея се прибавя захарта и маята. С вилица се разбърква да се разтвори маята.

Прибавя се една четвърт от брашното и солта. Оставя се да шупне маята.

След това постепенно се добавя и останалото брашно, като се омесва приятно на допир меко тесто за пица.

Покрива се купата с стреч фолио и се оставя да втаса отново.

През това време се нарязват на ситно продуктите за плънката, кашкавалът се настъргва.

Готовото тесто се разстила на тънко в тава, покрита с хартия за печене върху голяма тава.

Отгоре се намазва с доматено пюре. Поръсват се подправките - босилек, черен пипер, риган и мащерка.

Нарязва на ситно и люта чушка.

Подрежда се плънката от шунка, бекон и кисели краставички.

Поръсва се обилно с кашкавал и се пече за 25 °мин на 200 °C.

Поднесете пица Дяволо още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: