Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Перфектен телешки език в масло

Перфектен телешки език в масло

Перфектен телешки език в масло
Снимка: Потребител#313701
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Хапнете с голямо удоволствие този перфектен телешки език в масло - наистина е страшно вкусен!"

Необходими Продукти

  • език - 1 бр. сварен
  • масло
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - ок. 1 ч.ч. /може и бира/
  • черен пипер
  • червен пипер - щипка
  • сол
  • магданоз - за наръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият език се сварява много добре, след което се нарязва на филийки и се запържва леко в масло.

Когато се зачерви, се прибавя счуканият чесън, запържва се още малко и се налива част от бялото вино.

Така езикът се дозадушава, като периодично се долива от виното.

Течността не трябва да е много, а само колкото да не загори ястието.

Когато е почти готов езикът на тиган, се наръсва със сол, черен пипер и щипка червен пипер.

Хапнете с голямо удоволствие този перфектен телешки език в масло - наистина е страшно вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: