Сух сладкиш с боровинки
Suv kolač sa borovnicama

Сух сладкиш с боровинки

Сух сладкиш с боровинки
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
08/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Нашият сух сладкиш с боровинки е чудесен за следобедното кафе."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боровинките и ги подсушаваме. Оставяме ги настрани.

Разбиваме яйцата и захарта с миксер до пухкав крем.

Добавяме шарлана, солта, ваниловата захар, брашното, прясното мляко и бакпулвера. Отново разбиваме до еднородна смес.

Изсипваме в тава, покрита с хартия за печене.

Пускаме боровинките в сместа на различни места.

Загряваме фурната на 160 °C и печем боровинковия сладкиш около 30-35 минути.

Изваждаме готовия сладкиш и го оставяме напълно да се охлади.

След това го поръсваме с пудра захар и го нарязваме на парчета.

Нашият сух сладкиш с боровинки е чудесен за следобедното кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: