Кето сладолед

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
3413k1k2k3
Кето сладолед
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
10/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Най-добре е да приготвите този домашен млечен сладолед в индивидуални формички, наредете се на балкона и ги хапнете"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • еритритол - 7 с.л.
  • заквасена сметана - 300 г
  • сметана - 150 мл неподсладена 30%
  • водка - 1 с.л.
  • ванилия - 2 пак.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е рецепта за домашен млечен сладолед, който се приготвя без захар.

В две купи се разделят белтъците от жълтъците. В купата с белтъците се прибавя щипката сол и се разбиват с миксер, първо на ниска степен, след това на по-висока, докато станат на гъста пяна.

След това постепенно се прибавя и половината от еритритола или друг подсладител по избор.

В друга купа жълтъците се смесват с ванилията, останалия подсладител, докато сместа стане бледо жълта. Добавя се водката или друг алкохол, за да не кристализира сладоледът и по-лесно да се загребва, без да се троши /ако правите сладоледа в кутия/.

В отделен съд разбийте заквасената сметана с вилица до еднородна смес без бучки. Отделно разбийте и течната неподсладена сметана с миксер до гъст крем.

След като са готови четирите смеси, внимателно се изсипват белтъците към жълтъците, разбъркват се добре и се прибавят и двата вида разбити сметани.

Сместа се поставя в кутия с капак за сладолед или във формички за индивидуални сладоледчета.

Сместа трябва да престои във фризера няколко часа, а по-добре и цяла нощ.

Преди сервиране оставете сладоледа на стайна температура за 5 минути и извадете внимателно от индивидуалните формички или загребете с подходяща лъжица от кутията с домашен сладолед.

Дано ви хареса този кето сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: