gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Мусака»Мераклийска мусака с тиквички

Мераклийска мусака с тиквички

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
711k137725
Мераклийска мусака с тиквички
Снимка: Валерия
1 / 2
10/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Бърза, лесна и много вкусна мусака с тиквички! Това е вечерята днес вкъщи!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1.5 кг
  • свинска кайма - 500 г
  • доматена паста - 2 с.л.
  • чесън - 2 или 3 скилидки
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • магданоз - нарязан
  • сол - на вкус
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • малко сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза, лесна и много вкусна мусака с тиквички! Това е вечерята днес вкъщи!

Тиквичките се нарязват на по-едри кубчета. Сварих тиквичкитв в мултикукъра за 2 минути на ниско налягане. Тиквичките бяха над водата в кошницата. Ако нямате мултикукър, може да бланширате за кратко тиквичките във вряща вода. След това ги оставете да се изцедят хубаво в гевгир.

Каймата се запържва да се пръсне на трохи и промени цвета си. Сваля се от котлона и тогава се добавят всички подправки и се обърква.

Лукът и магданозът се нарязват, а чесънът се пресова.

Тиквичките и каймата се изсипват в тава и объркват хубаво.

Слага се да се пече във фурната на 200 °C за около 30 минути.

Ако има течност, внимателно накланям тавата и изливам.

Накрая се прави заливката за уникалната мусака с тиквички. Яйцата и сметаната се разбиват на ръка. С тази смес се залива мусаката и се връща във фурната да се доопече.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: