gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Суфле»Суфле от тиквички с бешамел

Суфле от тиквички с бешамел

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
3763k8722k2
Суфле от тиквички с бешамел
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
15/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусотия с тиквички и бешамел - лятната вечеря е готова"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива добре. Настъргва се в голям съд. Поръсва е със сол и се оставя настрана докато приготвим бешамела.

В тиган с ненадраскващо покритие се слага маслото да загрее. Добавя се брашното да загрее.

Постепенно се добавя прясното мляко, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка, за да не стане на бучки. Овкусява се със сол и черен пипер. Получава се гъст сос бешамел. Оставя се настрана да се охлади.

Тиквичките се изцеждат от течностите. Слагат се в дълбока купа. Към тях се настъргват кашкавала и шунката. Чукват се яйцата, като се разделят белтъците и жълтъците.

Белтъците се слагат в купата на миксер, а жълтъците се добавят към бешамела. Сосът се разбърква и се добавя към тиквичките. Сместа се разбърква.

Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към тиквената смес и се разбъркват внимателно.

Подготвя се форма, като се намазнява и се поръсва с галета. Сместа се изсипва във формата.

Суфлето се пече на 180 градуса до златист загар.

Суфлето от тиквички с бешамел е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: