Риба на плоча

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8268k2k6k8
Риба на плоча
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
17/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
31 мин.
Порции
2
"Един от най-вкусните и здравословни начини за приготвяне на риба - печена на плоча и овкусена с ароматна мащерка"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • прясна мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от люспи и вътрешности и се подсушава с кухненска хартия. Овкусява се отвътре и отвън със сол и смлян черен пипер.

В чашка се смесват и разбъркват хубаво зехтинът и 4 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок.

С помощта на остър нож се правят по три прореза от двете страни върху кожата на ципурата (може и друг вид риба), след което се намазва отвътре и от вън с приготвената смес. В корема и се поставят по две резенчета лимон и стръкчета прясна мащерка.

Рибата се пече на загрята, намазнена плоча от двете страни около осем минути или до хубава и златиста коричка.

При печенето периодично се намазва със сместа от зехтин и лимонов сок.

Сервира се топла с гарнитура по желание с резенче лимон.

Рибата на плоча е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: