Патладжан с крема сирене и кашкавал на фурна
Patlidžan sa krem sirom i kačkavaljem iz rerne
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бирени Мезета»Патладжан с крема сирене и кашкавал на фурна

Патладжан с крема сирене и кашкавал на фурна

Патладжан с крема сирене и кашкавал на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
17/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Подходящ за бирено мезе или дори основно ястие - този патладжан с крема сирене се топи в устата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и нарязва на тънка колелца. Заливате го със студена вода и оставяте за 20 минути да излезе горчивината му.

В тавичка, може и йена, намазана с олио и наредете патладжана, поръсете със черен пипер, мащерка и 2 с.л. олио.

Печете патладжана в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути и извадете от фурната.

Намажете с меко крема сирене и поръсете с кашкавала.

Връщате във фурната и печете само на горен реотан докато се разтопи.

Страхотно мезе за бира!

Патладжанът с крема сирене и кашкавал на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: