Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с пушена сьомга

Фарфале с пушена сьомга

Chef I.TodorovChef I.Todorov
Новак
3457
Фарфале с пушена сьомга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Фарфале с пушена сьомга е винаги гарантирано вкусна рецепта за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • фарфале - 210 г сварена, което е (120 г сурова)
  • маскарпоне - 100 г
  • заленчуков бульон - 75 мл
  • аспержи - 25 г ( нарязани по дължина на малки слайсове)
  • пушена сьомга - 75г (нарязана на слайсове)
  • грах - 10 г
  • билки - 5 г пресни (босилек, див лук, копър)
  • бейби спанак - 10 г
  • лимонов сок - 2 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 120 г Фарфале по указанията на пакета паста (около 10 мин).

В леко сгорещен тиган с мазнина запържете граха и аспержите за около минута две.

Премахнете тигана от горещия котлон за около няколко секунди и добавете маскарпонето, зеленчуковият бульон и микса от пресни подправки.

Върнето тигана на котлона и разбърквайте нежно сместа, докато маскарпонете се разтопи и се получи една хомогенна смес.

Добавете пушената сьомга и вече сварената паста в тигана и гответе за около 3 минути, докато пастата поеме соса.

Преди да сервирате вече готовата паста с риба, добавете в тигана бейби спанака и лимоновия сок, овкусете със сол и черен пипер.

Вече сте готови да сервирате фарфале с пушена сьомга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: