gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Вкусна пилешка кавърма по мамина рецепта

Вкусна пилешка кавърма по мамина рецепта

Вкусна пилешка кавърма по мамина рецепта
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
25/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Най-вкусната кавърма е онази, която мама приготвя Поднесете с топъл хляб и съберете цялото семейство около трапезата"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • гъби - 1 буркан кондензирани (500 г)
  • лютеница - 1/2 буркан фино смляна (500 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • вегета - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол и вегета и се объркват.

Чушките се почистват от семките и се режат на ивички. Лукът се обелва и се реже на полумесеци.

Гъбите се отцеждат от водата и ако са цели се режат на филийки. Аз използвах бурканче с готови нарязани гъби.

В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават всички зеленчуци. След като омекнат, се добавя месото.

Задушава се за кратко, добавя се лютеницата, вода и подправките. Разбърква се и ястието се оставя да къкри под капак до готовност.

Ако има нужда се добавя още сол. Да ви е вкусно с тази бърза и вкусна кавърма!

Вкусната пилешка кавърма по мамина рецепта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: