Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Задушено китайско зеле

Задушено китайско зеле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Задушено китайско зеле1 / 2
21/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • китайско зеле - 600 г
  • моркови - 1 бр.
  • джинджифил - 2 с.л. ( на прах)
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се загрява и когато кипне, се добавят зехтинът и нарязаният на ивички морков.

След 5 минути се добавя и нарязаното на ивици зеле, захарта, джинджифилът, соевият сос, портокаловият сок и солта.

Оставя се да се задуши за малко и при непрекъснато бъркане се сипва разтвореното в малко вода нишесте.

Ястието се сваля от котлона след 2 минути и се сервира топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: