Кюфтета с нахут

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Кюфтета с нахут1 / 2
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Щом става дума за кюфтета, още повече нахутени, бройте ни и нас!"

Необходими Продукти

  • нахут - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 големи скилидки
  • олио - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • кимион - млян 2 и 1/4 ч.л.
  • кориандър - млян
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • тахан - 2 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода за 12 часа. Ако има люспи се премахват.

Омесете сварения нахут, накълцания ситно лук и останалите подправки и изсипете в блендер. Блендирайте докато се получи добре раздробена гладка смес. Оставете да почива 30 мин.

Оформете плоски обли кюфтенца взимайки смес колкото орех. Готовите кюфтенца оставете около 15 мин. за да запазят формата си.

В дълбок тиган загрейте олио, достатъчно да покрие кюфтенцата. Изпържете кюфтенцата до златисто - кафяво.

Готовите кюфтенца се поставят върху салфетка за да се отцеди олиото.

Приготвяне на соса:

Смесете кисело мляко, тахана, лимоновия сок, скилидка счукан чесън и 1/4 ч.л. млян кимион.

Всички съставки за соса, пасирайте в блендер. Получената рядка маса замразете.

Сервира се с ливански питки и сос от кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
45
31
20
10
Дай твоята оценка: