Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Перфектните кюфтенца от червена леща

Перфектните кюфтенца от червена леща

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Перфектните кюфтенца от червена леща2 / 2
01/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Може да се сервират самостоятелно кюфтенца от червена леща с някакъв чеснов сос или също и със салата или приготвени зеленчуци за гарнитура."

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ½ ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 1 бр., малък
  • доматено пюре - 1 с.л. (по желание)
  • магданоз - ¼ връзка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червената леща се измива и накисва за 2 часа. Когато е готова, се изплаква и изцежда много добре.

Морковът се настъргва и се подсушава добре.

В чопър се смилат лукът, чесънът, настърганият морков, магданозът и доматеното пюре, ако ще се ползва. Към тях след това се прибавя лещата и всичко се смила заедно.

Сместа трябва да е суха и лепкава. Ако има течност, няма да се оформят добре вегетарианските кюфтенца и трябва да се притисне, първо, за се отцеди максимално.

От сместа се оформят кюфтенца от леща. Изпичат се наредени върху хартия за печене в загрята на 200 °C фурна или се изпържват.

Ако се пекат, първо, се пекат 10 минути и след това се обръщат за 10 минути и от другата страна.

Може да се сервират самостоятелно кюфтенца от червена леща с някакъв чеснов сос или също и със салата или приготвени зеленчуци за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Апетитно изглеждат!
03.08.2022 13:42