Домашна баница

ВалерияВалерия
Новак
64949124487
Домашна баница
Снимка: Валерия
1 / 3
03/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Традициите са едно от най-важните неща! Нека ги пази, докато винаги си хапваме вкусно"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • хлябна сода - 1 ч.л. с връх
  • яйца - 4 бр. /по - големи/
  • мазнина - 1/2 ч.ч. /масло или олио /
  • сирене - 400 г
  • точени кори - 400 или 500 г един пакет фини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвам тава с диаметър 30 см.

Първо се разбърква киселото мляко със содата, да шупне.

Прибавят се яйцата с мазнината и пак се разбива.

Ползвам бъркалка, не миксер. Накрая се натрошава сиренето.

Взема се една кора и се намазва с 2 с.л. от сместа. След това се навива и нарежда в намаслена тава.

Навитите рулца банички нареждам много плътно в тавата.

С останалата смес заливам отгоре домашната баницата.

Пека във фурната на 180 градуса до готовност.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: