Вкусен хляб по зоната
Ukusni dijetalni hleb
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Вкусен хляб по зоната

Вкусен хляб по зоната

РумиРуми
Новак
181973283
Вкусен хляб по зоната
Снимка: Руми
1 / 3
10/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Да ви е много вкусно в зоната! А този полезен хляб може да си приготвяте и без да спазвате диета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, залейте маята и меда с топлото мляко и изчакайте да се активира.

Направете кладенче в брашното и добавете всички продукти, като оставите жълтъка за намазване и 44 половината семена за поръска.

Добавете и маята и замесете тесто.

Сложете го в подходящ съд, покрито с домакинско фолио, да втасва.

Когато тестото удвои обема си, сложете го във формата за печене, покрита с хартия. Покрийте отново и оставете за десетина минути да втаса отново.

През това време включете фурната на 170 °C с вентилатор.

Направете няколко резки на пълнозърнестия хляб с остър нож, намажете с разбития жълтък и поръсете със семената.

Печете хляба за 40 минути, но все пак всяка фурна пече различно!

Вкусен хляб по зоната - Да ви е много вкусно в зоната!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: